Friday, August 9, 2013

Čokoladni čizkejk

Čokoladni čizkejk

Sastojci

Za nepečenu koru:
  • 150 g čokoladnog keksa,
  • 60 g maslaca.
Za krem:
  • 150 g čokolade,
  • 2,5 dl slatke pavlake,
  • 250 g krem ili mladog sira,
  • 1 kesica želatina,
  • 2 kašike vode,
  • 100 g šećera,
  • 2 kašike ruma,
  • 1 jaje.

Priprema

Priprema kore:
  1. Keks izdrobiti i dobro izmešati sa otopljenim maslacem. Smesu dobro utapkati prstima u podmazan okrugli pleh kome se skida ivica. Koru od keksa prekriti providnom folijom i staviti u frižider.
Priprema krema:
  1. Umutiti slatku pavlaku i staviti je u frižider.
  2. Izmiksati jaje sa šećerom. Dodati sir i dobro umutiti. Pripremiti želatin po uputstvu na kesici. Ohladiti i pažljivo sjedinti sa smesom od sira.
  3. Na kraju, dodati pavlaku i lagano izmešati. Zatim, umešati otopljenu čokoladu. Dodati malo ruma i sipati preko podloge od keksa.

No comments:

Post a Comment