Thursday, August 15, 2013

Palačinke sa jabukama i lešnicima

Palačinke sa jabukama i lešnicima

 

Sastojci

Za palačinke:

  • 1 jaje,
  • 150 g brašna,
  • 200 ml mleka,
  • 300 ml kisele vode,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 2 g sode bikrbone,
  • 2 kašike ulja,
  • prstohvat soli.

Za fil:

  • 600 g jabuka,
  • 3 kašike šećera,
  • 50 g mlevenih lešinka,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 2 kašike šećera,
  • cimet.

Priprema

Palačinke:

  1. Umutiti jaje, so, vanilin šećer i ulje. Postepeno umešati brašno i mineralnu vodu uz stalno mešanje (paziti da se ne stvore grudvice). Na kraju dodati sodu bikarbonu.
  2. Palačinke pržiti u dobro zagrejanom tiganju, sa jedne strane 2-3 minuta a zatim sa druge strane 1 minut. Palačinke poreðati na veći tanjir.

Fil:

  1. Jabuke oprati, oljuštiti i izrendati. Dodati šećer, vanilin šećer i mlevene lešnike. Izmešati da se dobro sjedini.
  2. Filom puniti palačinke, preklopiti sa četiri strane kao paketiće. Dekorisati odozgo filom i posuti cimetom.

No comments:

Post a Comment