Čokoladni čizkejk
Sastojci
Za nepečenu koru:
- 150 g čokoladnog keksa,
- 60 g maslaca.
Za krem:
- 150 g čokolade,
- 2,5 dl slatke pavlake,
- 250 g krem ili mladog sira,
- 1 kesica želatina,
- 2 kašike vode,
- 100 g šećera,
- 2 kašike ruma,
- 1 jaje.
Priprema
Priprema kore:
- Keks izdrobiti i dobro izmešati sa otopljenim maslacem. Smesu dobro utapkati prstima u podmazan okrugli pleh kome se skida ivica. Koru od keksa prekriti providnom folijom i staviti u frižider.
Priprema krema:
- Umutiti slatku pavlaku i staviti je u frižider.
- Izmiksati jaje sa šećerom. Dodati sir i dobro umutiti. Pripremiti želatin po uputstvu na kesici. Ohladiti i pažljivo sjedinti sa smesom od sira.
- Na kraju, dodati pavlaku i lagano izmešati. Zatim, umešati otopljenu čokoladu. Dodati malo ruma i sipati preko podloge od keksa.
No comments:
Post a Comment