Sastojci
- 400 g brašna,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 250 g margarina,
- 2 žumanca,
- 1 dcl mleka,
- 3 kašike šećera.
Fil:
- 1 kg narendanih jabuka,
- 150 g šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 50 g oraha ili griza.
Priprema
- Umutiti margarin sa šećerom i žumancima (ili jednim jajetom).
- U brašno dodati prašak za pecivo pa sjediniti sa margarinom. Mleko sipati po potrebi.
- Dobro umesiti i testo podeliti na dva dela.
- Jedan deo testa rastanjiti na pobrašnjenoj površini i uz pomoć oklagije staviti na nauljen pleh. Filovati filom od jabuka, pa staviti drugi deo testa, na isti način.
- Pitu ispeći u zagrejanoj pećnici da blago porumeni. Pečen kolač bogato posuti šećerom u prahu.
Priprema fila:
Narendane jabuke iscediti i pomešati sa šećerom, vanilom i orasima ili grizom.
No comments:
Post a Comment