Sastojci
- 1 šolja pirinčanog brašna
- 1 šolja glatkog pšeničnog brašna
- 1 šolja mlevenog maka
- 2 jogurta
- 1/2 šolje maslinova ulja
- 3 kašike kakaa
- 1 kašika acai praha
- 1 kašika chia semenki
- 1/2 šolje braon šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 jaja, žumance i belance odvojeno
- 1 veća jabuka
- 1/2 kašičice morske soli
Priprema
- Zagrejte rernu na 180. Pomešajte brašna, mak, prašak za pecivo, kakao i acai i chia semenke, ako ih koristite. Ako ih nemate, slobodno ih sasvim preskočite ili zamenite rogačem. One su u ovoj verziji kolača, jer smo želeli nutritivno bogat i hranljiv “hleb” kakav smatramo idealnim za rani ručak, ali i bez njih ovaj kolač će biti izdašan i bogatog ukusa
- Šećer razmutite sa žumancima dok ne postane penasto i malo posvetli. Dodajte suvim sastojcima, pa onda i jogurt, ulje i narendanu oljuštenu jabuku. Sve dobro izmiksirajte.
- Žumance sa solju umutite u čvrsti sneg, pa i njih na kraju umešajte lagano u smesu. Sve istresite u dubok četvrtasti kalup koji ste premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 40 minuta. Pustite neka se potpuno ohladi u kalupu.
No comments:
Post a Comment