Sastojci
Testo:
- 500 g brašna,
- kockica kvasca,
- 50 g šećera,
- malo soli,
- 1/8 l mleka,
- 2 jaja,
- korica od limuna,
- 80 g rastopljenog margarina.
Fil:
- 200 g samlevenog maka,
- 100 g šećera,
- vanilin šećer,
- 2 kašike meda,
- 1/2 kašIčice cimeta,
- narendana kora limuna,
- 1/16 l mleka,
- 50 g suvog grožđa.
Priprema
- Kvasac i kašičicu šećera otopiti u 5 kašika mlakog mleka i ostaviti na toplom mestu 20 minuta. Brašnu dodati so i ostale sastojke, kao i uskisli kvasac.
- Mešati varjačom dok se ne pojave mehurići. Testo pokriti i ostaviti na toplom mestu 50 minuta.
- Izručiti testo na dasku i rastanjiti 1/2 cm debljine, namazati filom i uviti u rolat. Staviti na namašten pleh i ostaviti 15 minuta da se diže.
- Namazati žumancetom i peći od 40-50 minuta na 220 stepeni.
Priprema fila:
Izmešati mak, šećer, vanilu, med, cimet i rendanu koru limuna sa vrelim mlekom u gustu masu. Dodati suvo grožđe.
No comments:
Post a Comment