Sunday, August 11, 2013

Torta sa lešnicima

Sočna torta sa lešnicima

 

Sastojci

Za koru:

  • 5 jaja,
  • 6 kašika mlevenih lešnika,
  • 5 kašika šećera,
  • 5 kašika griza,
  • 2 kašike brašna,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 1 šoljica ulja.

Za preliv:

  • 300 g šećera,
  • 1/2 l vode.

I još:

2 kesice šlaga.

Priprema

Priprema kore:

  1. Jaja i šećer penasto umutiti. Pažljivo i postepeno dodavati ostale sastojke.
  2. Smesu izručiti u podmazan i pobrašnjen pravougaoni pleh dimenzija 10×25 cm.
  3. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C. Probati drvenom čačkalicom da li je pečeno (ako je čačkalica suva torta je pečena).

Skuvati sirup od šećera i vode (kuvati oko 5 minuta). Pečenu tortu u plehu preliti sirupom i dobro natopiti.

Ohladiti, pa celu tortu dekorisati umućenim šlagom.

No comments:

Post a Comment