Sastojci
Za koru:
- 5 jaja,
- 6 kašika mlevenih lešnika,
- 5 kašika šećera,
- 5 kašika griza,
- 2 kašike brašna,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 šoljica ulja.
Za preliv:
- 300 g šećera,
- 1/2 l vode.
I još:
2 kesice šlaga.
Priprema
Priprema kore:
- Jaja i šećer penasto umutiti. Pažljivo i postepeno dodavati ostale sastojke.
- Smesu izručiti u podmazan i pobrašnjen pravougaoni pleh dimenzija 10×25 cm.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C. Probati drvenom čačkalicom da li je pečeno (ako je čačkalica suva torta je pečena).
Skuvati sirup od šećera i vode (kuvati oko 5 minuta). Pečenu tortu u plehu preliti sirupom i dobro natopiti.
Ohladiti, pa celu tortu dekorisati umućenim šlagom.
No comments:
Post a Comment