Sastojci
Testo
- 10 belanaca,
- 300 g šećera,
- 300 g mlevenih badema,
- 1 vanilin šećer,
- 2 kašike brašna.
Fil
- 10 žumanaca,
- 180 g šećera,
- 50 g čokolade,
- 1 vanilin šećer,
- 250 g umućenog putera,
- seckani orasi za ukrašavanje.
Priprema
- Ulupati belanca sa šećerom pa dodati badem, vanilin šećer i brašno. Peći u podmazanom plehu u zavisnosti od velišine nekoliko kora.
- Dok se kore hlade, napraviti fil tako sto ćete na pari skuvati žumanca i šećer i dodati otopljenu čokoladu i vanilu. Mutite dok se ne izjednači i sklonite da se ohladi.
- Kada se ohladi dodajte umućeni puter, dobro umutite da se sjedini i filujte kore i celu tortu. Pospite iseckanim orasima.
No comments:
Post a Comment