Tuesday, August 6, 2013
Torta crnac u beloj kosulji
12 jaja i 6 zumanceta
22 kasika secera
150g mlevenih lesnika i 6 kasika
3 kasike brasna
1 puding od vanile
1 kasika gustina ili brasna
250g putera ili margarina
500ml mleka
300g cokolade za mesanje
500g slaga
kisela voda
Kuvana slabija kafa za natapanje korice
Priprema:
Umutiti koricu od 4 jaja 4 kasike secera,1 kasika brasna 50g mlevenih lesnika 30 g rendane cokolade.Ispeci u rernu na 200 stepeni ,10 minuta.Tako ispeci jos dve korice.
Fil:
U sepu staviti 500ml mleka 6 zumanceta,10 kasike secera,1 puding,1 kasika gustina,skuvati fil i staviti da se ohladi.
Zatim umutiti 205g puterai dodati 6 kasike mlevenih lesnika,kada se zuti fil ohladi svedinite sve.
Slag umutiti sa kiselom vodom.
Trecu koricu koju ste ispekli iseci na 16 delova.(Korice natapati sa kafom)
Isfilovati dve korice,zatim 8 parcica ravnomerno raspodeliti,staviti preko fil pa zatim odozgo staviti preostalih 8 parcica.Otopiti cokladu i premazati svih 8 parcica.
U supljine spricom za tolumbe ubaciti slag
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment