Sastojci
Za palačinke:
- 1 jaje,
- 150 g brašna,
- 200 ml mleka,
- 300 ml kisele vode,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 2 g sode bikrbone,
- 2 kašike ulja,
- prstohvat soli.
Za fil:
- 600 g jabuka,
- 3 kašike šećera,
- 50 g mlevenih lešinka,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 2 kašike šećera,
- cimet.
Priprema
Palačinke:
- Umutiti jaje, so, vanilin šećer i ulje. Postepeno umešati brašno i mineralnu vodu uz stalno mešanje (paziti da se ne stvore grudvice). Na kraju dodati sodu bikarbonu.
- Palačinke pržiti u dobro zagrejanom tiganju, sa jedne strane 2-3 minuta a zatim sa druge strane 1 minut. Palačinke poreðati na veći tanjir.
Fil:
- Jabuke oprati, oljuštiti i izrendati. Dodati šećer, vanilin šećer i mlevene lešnike. Izmešati da se dobro sjedini.
- Filom puniti palačinke, preklopiti sa četiri strane kao paketiće. Dekorisati odozgo filom i posuti cimetom.
No comments:
Post a Comment